***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! По колко лева върви търговията с гласове? Син на служителка на КАТ е загинал в катастрофа в Пловдив

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 май   

 

Възможно e деца от България да се лекуват в първата детска онкологична болница в Румъния. Това обявиха в изявление за Българска телеграфна агенция нейните основатели от асоциация „ Дари живот “.

Лечебното заведение е построено благодарение на 8 хиляди компании и 350 хиляди самостоятелни донори, измежду които и метъл групата „ Металика “.

То проработи в средата на април и към този момент одобри първите си пациенти.

***

9 души са арестувани на територията на няколко бургаски квартала в границите на първата за страната акция за страната против пазаруването на гласове за идните избори 2 в 1 на 9-ти юни.

Акцията стартира рано тази заран, предава Българска национална телевизия. 

***

„ В петък излезе план на отчета на Надзора на Национален осигурителен институт, с който се пробваха да откраднат 100 милиона лв. от пенсионерите – като не създадат нарастването с 11%, както е заложено в бюджета, а с 10%. 

Събрахме подписи, които внасяме в Народното събрание през днешния ден по този начин, че да има изключителна сесия на Народното събрание, на която да се вземе решение нарастването на пенсиите да е с 11% “.

Асен Василев чака с интерес да се види кой от народните представители ще гласоподава " за " отнемането на милиони левове от българските пенсионери от пари, които към този момент са обезпечени в бюджета. 

***

12-годишното момиче, което бе простреляно в ходилото от година по-малко дете на празненство в Арбанаси, ще бъде превозено в столична университетска болница за следващо лекуване.

Това стана ясно от известие на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ", където раненото момиче бе признато след случая в неделя следобяд.

Припомняме, че 11-годишният наследник на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков несъзнателно простреля 12-годишно момиче по време на рожден ден в Арбанаси.

***

***

Кристиан Екмекчиян е починалият 21-годишен водач, който тази нощ се разруши с джип „ Рейндж Ровър “ на бул. „ Руски “ в Пловдив.

Той е наследник на служителката на КАТ Петя Екмекчиян от отдел „ Регистрации “, написа Трафикнюз.

Момичето, което е пътувало на предната седалка, е 20-годишната Теодора Николова. Тя също е починала на място.

В болница остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на авариралия джип. Те са настанени във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги “ в тежко положение, като момичето е с по-сериозни пострадвания.

С тях е докаран и 56-годишният пожарникар Димитър Галчев, който е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология. Лекарите дават всичко от себе си в грижата и за тримата пациенти.

Припомняме, че случаят е станал към 3.30 часа през днешния ден на бул. „ Руски “, наоколо до кръстовището с бул. „ 6-ти септември “.

По първична информация джип „ Рийндж Ровър “, който идвал от Централна гара навлязъл в разграничителната линия на бул. „ Руски “ и се блъснал поредно в няколко големи дървета.

Според специалисти скоростта, с която се е движил тежкият джип, е била към 200 км/ч.

От удара колата се разцепила на две – предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е установена гибелта на 21-годишния лидер и пътничка до него, на 20 години. С заплаха за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По време на избавителната акция пожарникарят е ударен от клон на дърво, той също е настанен в болница.

***

***

Руският държавен монополист „ Газпром “, до неотдавна най-печелившата съветска компания, е изправен пред дълъг интервал на неприятно показване, откакто се оказва, че не е в положение да запълни отворилата се дупка след загубата на европейския пазар с продажби на вътрешния пазар и с експорт към Китай, показва Ройтерс в изчерпателен материал.

Наскоро компанията разгласи годишна чиста загуба от 7 милиарда $, което се случва за пръв път от 1999 година. Основната причина за това е внезапното понижаване на износа за Европа.

***

Руският президент Владимир Путин прави промени в управлението, изключително в Министерството на защитата на Руската федерация, ускорява подготовката за продължителната война в Украйна и евентуално се приготвя за бъдеща борба с НАТО. Това се показва в последния отчет на Института за проучване на войната (ISW), предава „ Украинская истина “, представена от „ Фокус “.

***

Ако западните страни желаят да разрешат украинската рецесия на бойното поле, то Москва е подготвена за това, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на съвещания в Съвета на федерацията за преназначаването му на поста министър на външните работи, предава РИА Новости, представена от „ Фокус “.

„ Тяхно право е, в случай че желаят да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле “, е допълнил дипломатът.

***

Агенцията по планове и ускорени вложения в защитата на Съединените щати показа в края на предишния месец най-новото си създание.

Става дума за танка от последно потомство RACER, чиито „ зелени очи “ приковаха най-голямо внимание. В момента бойната машина е в тестови интервал, който основателите ѝ към този момент дефинират като сполучлив.

***

Съединени американски щати предизвестяват Израел за безпорядък и безредица в линията Газа. Последствията от една акция на Израел в Рафах може да доведат до безпорядък и безредица и вакуумът евентуално още веднъж ще бъде напълнен от Хамас.

Предупрежденията от страна на представители на Съединени американски щати към съдружниците им Израел за атака в южната част на Ивицата Газа се натрупат, откакто американската администрация към този момент съобщи, че ще спрат своя помощ за Тел Авив .

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР